Hoe werkt de Annotatie App?

1. Log in in de webapplicatie. Je komt in het dashboard terecht. Wil je naar de omgeving om live tags te plaatsen klik dan rechts boven op je naam of emailadres. Er verschijnt een menu. Klik in dit menu op de button Annotation App.

2. Je gaat nu naar de annotatieomgeving. Die ziet er als volgt uit.

Bovenin vindt je het menu, je hebt de volgende opties:
    Recordings: hier open je een recording als je deze wilt taggen.
    Templates: hier pas je je eigen template aan.
    Club: hier ga je terug naar het dashboard van de app, waar je wedstrijden kunt bekijken en inplannen.

3. Maak allereerst een template aan. Klik op templates. Je ziet hier dan al een sport specifiek template, waarin enkele tags al voor gedefinieerd zijn. Deze tags zijn ook niet te verwijderen. We hebben deze tags toegevoegd om het alvast makkelijker te maken, maar ook voor de toekomst, deze kunnen straks helpen bijvoorbeeld een scorebord aan te sturen. Een ontwikkeling waar we nog mee bezig zijn. Werk altijd in het template van jouw sport, niet in het generic template.

Je kunt simpel tags toevoegen aan een template door op de + te klikken.
    Zodra je hierop hebt geklikt verschijnen er invoervelden. Geef je tag een naam en bepaal hoeveel seconde voor het plaatsen van de tag moet worden meegenomen en hoeveel seconde erna.

Klik op opslaan en je gemaakte tag verschijnt in het overzicht.

4. Zodra je je template klaar hebt kun je wedstrijden gaan taggen. Dit werkt zeer eenvoudig. Je gaat naar recordings en opent de wedstrijd die je wilt taggen.

Je ziet je template verschijnen. Bekijk de acties op het veld en op het moment dat je een actie wilt vastleggen klik je op de juiste tag. Dit is direct de tijdsmarkering. Zodra je hebt geklikt verschijnt er een scherm met camera keuzes. Kies op welke camera je deze tag wilt vastleggen. Wil je het vanuit meer hoeken vastleggen, klik dan meerdere camera’s aan. Klik daarna op aanmaken.

5. Zodra de wedstrijd is afgelopen kun je je tags terugvinden in de opname. Open de opname zoals je gewend bent en je tags zijn direct zichtbaar. Let op: heb je tags geplaatst op meerdere camera’s dan staan de vlaggetjes precies achter elkaar op de tijdlijn. Als je in het overzicht kijkt van de tags, dan zie je wel dubbele tags staan!